El pavelló d’Andorra a la 57a edició de la Biennal d’Art de Venècia, que tindrà lloc a partir del mes de maig 2017, s’ubicarà en un immoble que forma part del Palazzo Ca’ Cappello Memmo. Es tracta d’un espai molt ben situat davant del Gran Canal i a la Riva dei Schiavoni. El pavelló d’Andorra també estarà molt a prop de la Plaça de San Marco, a només 5 minuts caminant des de l’entrada de la Biennal. Des del Ministeri de Cultura, Joventut i Esports, s’ha valorat la situació d’aquest espai i les possibilitats de visibilitat que ofereix la façana del mateix.

Avui, el Consell de Ministres a proposta del ministeri de Cultura, Joventut i Esports, ha aprovat el lloguer de 60.000 euros per aquest espai expositiu que acollirà el pavelló d’Andorra en aquesta destacada mostra artística que atreu un turisme internacional molt selecte i d’un nivell cultural alt. Es publica un catàleg que es distribueix arreu i que serveix com a referència de nous valors artístics, amb una difusió que es perllonga durant sis mesos; per això la quantitat de publicitat i promoció que es produeix durant aquests mesos converteix aquesta biennal en la més mediàtica del món.

L’espai que acollirà l’exposició d’Andorra en aquesta cita cultural, considerada una de les més importants del món, forma part de les dependències de l’Institut de Santa Maria Della Pietà, antic convent, orfenat i conservatori de música. La superfície de la sala és de 111,75 m2 i l’alçada de 3,5 m. Es tracta d’una església, construïda al segle XVIII per Girogio Massari, que es utilitzar des dels inicis no només com a espai de culte sinó també com a sala de concerts. Vivaldi hi va treballar com a mestre del cor, escrivint nombroses cantates per aquest i donant classes al seminari.

La participació d’Andorra per primera vegada l’any 2011 va situar el país en el pla internacional de la creació artística. L’any 2013 es va escollir l’espai l’Arsenale de Venècia Nappa 90. L’any 2015, l’espai expositiu per a la Biennal de Venècia va ser l’immoble Spiazzi de 200m2 de superfície a Castello núm. 3865 a Venècia. En aquestes tres edicions han visitat les obres dels nostres artistes a la Biennal de Venècia més de 80.000 persones.

image

 

0 Comentarios

Contesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.